logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

Japonska sofora (Sophora japonica)

 

 

Japonska sofora - medovito drevo za vsakega ljubitelja čebel

 

Japonska sofora 3-leta
Cena/enoto
17,00 EUR
Količina

 

 Opis

 

Japonska sofora je zelo medovita drevesna vrsta, ki izvira iz Kitajske in ne iz Japonske, kot bi sklepali po imenu. Na Japonsko in Evropo so jo prinesli kasneje, predvsem zaradi okrasih namenov. Je izredno medovita, prav tako ima veliko cvetnega prahu in cveti v avgustu, ko je zelo malo čebelje paše. Zraste do 20 m in spada v družino metuljnic (tako kot detelje, fižol...). Cvetovi so beli ali rumenkasti, razporejeni v dolge grozde.

 

 

Vzgoja

 

Glede vzgoje je drevo zelo nezahtevno. Ustreza mu bolj sončna lega, dobro prenaša sušo, veter in tudi onesnažen zrak. Soforo pri nas sadijo predvsem kot okrasno drevo v parkih in na vrtovih. Sofora je vsekakor lepa medovita rastlina, ki zna presenetiti, saj jo lahko tudi sredi avgusta opazimo prekrito s cvetjem, ki ga pridno obletavajo čebele.

 

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj